Update: één kandidaat Engels bondscoach valt af: 'Niets waar van de geruchten'

Update: één kandidaat Engels bondscoach valt af: 'Niets waar van de geruchten'

28-09-2016 18:05
4

Nu Sam Allardyce het veld heeft moeten ruimen, is de Engelse voetbalbond FA op zoek naar een nieuwe bondscoach. Arsène Wenger is een van de namen die genoemd wordt als mogelijke opvolger.

De Engelse tabloid The Daily Telegraph meldt dat Wenger al voor de aanstelling van Allardyce in beeld was bij de FA en daarom opnieuw de beoogde nieuwe bondscoach is. De voetbalbond zou de Arsenal-manager aan het einde van het seizoen willen inlijven. Wenger beschikt bij de Londense club over een aflopende verbintenis en kan daardoor kiezen voor een nieuwe uitdaging.

Arsenal zou Wenger liever niet laten vertrekken, maar heeft geen poot om op te staan wanneer de coach niet open staat voor een contractverlenging. Wenger is inmiddels al twintig jaar de eindverantwoordelijke bij The Gunners, maar kreeg de laatste jaren de nodige kritiek te verwerken vanwege het uitblijven de belangrijkste prijzen, zoals de landstitel en Champions League.

Update 18.02 uur: Eén in Engeland genoemde kandidaat voor het bondscoachschap zal in ieder geval niet de nieuwe keuzeheer van The Three Lions worden. Jürgen Klinsmann, wiens naam in het geruchtencircuit rondgaat sinds het ontslag van Sam Allardyce, laat via Twitter weten dat er niets waar is van de verhalen. Hij blijft gewoon bondscoach van de Verenigde Staten.