Enoh kent nog aantal Ajacieden bij terugkeer: Zij kwamen toen net piepen

Enoh kent nog aantal Ajacieden bij terugkeer: "Zij kwamen toen net piepen"

28-09-2016 19:08
3

Voor Eyong Enoh is het duel van Standard Luik met Ajax van donderdag bijzonder vanwege zijn verleden in Amsterdam. De stofzuiger op het middenveld stond zelf jarenlang onder contract in de hoofdstad. 

Enoh weet wat Standard te wachten staat."De stijl van Ajax is om uit het duel te blijven, om in de ruimte te spelen en zo snelheid te maken", vertelt hij bij Standard TV. "Vanuit de achterhoede bouwen ze via het middenveld op naar voor. Ik hoop dat het een wedstrijd met veel duels wordt, zodat we Ajax kunnen destabiliseren."

De dertigjarige Kameroener verliet Ajax medio 2012 en kent nog een aantal spelers. "Er zijn wel enkele spelers waar ik nog mee gespeeld heb, zij kwamen toen net piepen. Veltman, Tete, Dijks, de huidige kapitein Klaassen... Dat waren allemaal jongeren die van tijd tot tijd mochten meetrainen met de A-kern toen. Ik ben tevreden dat ik deel mocht uitmaken van de generatie die er toen was. Ajax is een club waar steeds veel druk is om de titel te pakken."

Onder nieuwe trainer Aleksandar Jankovic lijkt Standard het goede ritme te pakken te hebben. "Iedereen in de groep is sereen. We zijn gefocust op wat we daar moeten doen. Het is waar dat er veel respect is voor Ajax, zeker op dit niveau van competitie. Het wordt een zeer serieuze wedstrijd. Of het nu competitie of Europa League is, wij zijn geconcentreerd en willen daar een goed resultaat gaan halen", besluit Enoh.