Ajax wint in Youth League zonder enige problemen van Breidablik

28-09-2016 20:17
13

Ajax heeft de heenwedstrijd in de UEFA Youth League met 0-3 gewonnen van Breidablik. In IJsland waren Kaj Sierhuis, Matthijs de Ligt en Dani de Wit trefzeker. Met drie tegentreffers komt Breidablik nog goed weg.

Al na vijf minuten was het raak in IJsland. Sierhuis kon binnenschieten, na een voorzet van Justin Kluivert. In de eerste helft, waarin Ajax de betere partij was, kreeg Kluivert nog een kans op de 0-2. Zijn schot ging echter over het doel van doelman Albert Gunnarsson. Na 25 minuten kreeg Ajax een corner. Uit die corner kopte De Ligt raak: 0-2.

Ook na rust bleek Ajax de betere. De grootste kans van de tweede helft was er voor Sierhuis (kopbal op de lat). Na iets meer dan een uur spelen schoot De Wit raak, vanuit een afvallende bal uit een corner. Diezelfde De Wit miste één minuut voor tijd nog een enorme kans op de 0-4, maar zijn tweede treffer kwam er niet. Ook werd er nog een treffer van Breidablik afgekeurd, wegens buitenspel.

De thuiswedstrijd vindt 19 oktober plaats, in Amsterdam. PSV A1 won eerder op de dag al overtuigend van de leeftijdsgenoten van FK Rostov. Het werd liefst 0-6 voor de Eindhovenaren.