Oranje-international rekent af met critici: 'Niet iedereen begreep mijn overstap'

Oranje-international rekent af met critici: 'Niet iedereen begreep mijn overstap'

28-09-2016 20:47
7

Quincy Promes heeft in twee jaar tijd naam voor zichzelf gemaakt in de Russische Premier League. De aanvaller was in twee seizoenen goed voor 31 doelpunten en heeft er dit seizoen ook al vijf in liggen.

Bovendien staat Promes met Spartak bovenaan in de competitie. "Het vertrouwen in de ploeg, de teamspirit is momenteel ongelofelijk goed", vertelt de Oranje-international in gesprek met Voetbal International. "Maar we zitten pas vroeg in het seizoen. De komende weken speelt Spartak de eerste échte topwedstrijden, tegen Zenit Sint-Petersburg en CSKA Moskou. Pas na de winter zal blijken welke teams tot het einde om de titel strijden. Maar het is duidelijk, Spartak is een enorm grote club die dolgraag weer prijzen wil winnen."

Promes is dan ook nog altijd blij met zijn overstap naar FC Twente, dat hij twee jaar geleden inruilde voor Spartak. "Niet iedereen begreep destijds mijn overstap van FC Twente naar Spartak. Maar ik heb flink wat stappen gemaakt. Twee keer op rij was ik hier clubtopscorer, cijfers liegen niet. En nu sta ik  al op vijf goals en vijf assists, in een competitie die zwaarder en sterker is dan de Eredivisie. Dit is mijn derde seizoen bij Spartak Moskou, intussen ben ik hier uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers van de ploeg."