Clubarts van Sunderland besluit op te stappen na soap rond Van Aanholt

Clubarts van Sunderland besluit op te stappen na soap rond Van Aanholt

29-09-2016 09:59

De clubarts van Sunderland is vertrokken naar aanleiding van de soap rond Patrick van Aanholt eerder deze maand. Ishtiaq Rehman heeft de eer aan zichzelf gehouden, meldt The Daily Mail donderdag.

Van Aanholt werd kort voor de aftrap van het duel met Tottenham Hotspur twee weken geleden verteld dat hij niet mocht beginnen. De Nederlandse linksback zou met hartproblemen kampen. Sunderland-manager David Moyes claimde dat een cardioloog van de FA dat advies had uitgebracht, maar de Engelse voetbalbond ontkent elke betrokkenheid.

Uiteindelijk bleek dat de cardioloog 'onafhankelijk' te werk was gegaan. De onduidelijke situatie wie er nu eigenlijk verantwoordelijk was leidde tot frustratie bij Moyes, die baalde dat hij Van Aanholt op het laatste moment moest terugtrekken. "Het had invloed op het team. Je hoort wel eens dat spelers door hun enkel gaan tijdens de warming-up, maar dit was totaal anders."

Van Aanholt liet zelf al weten dat het met zijn zogenaamde hartklachten wel meevalt. Hij stond tegen Queens Park Rangers en Crystal Palace weer gewoon in de basis bij de hekkensluiter van de Premier League. De vleugelverdediger kwam nog wel in opspraak door een ander voorval.