Ik denk dat Ajax meer van hem schrikt dan Standard Luik van Dolberg

"Ik denk dat Ajax meer van hem schrikt dan Standard Luik van Dolberg"

29-09-2016 12:34
12

Jan Mulder waarschuwt in de Belgische krant Het Laatste Nieuws Standard Luik voor Kasper Dolberg. Tegelijkertijd vraagt de analist zich in gesprek met een andere analist, Aad de Mos, af of de Ajax-spits eigenlijk al wel zo goed is.

De Mos begint. "Hij doet alles alsof hij nog bij de jeugd zit. Het gaat vanzelf. En het is doorspekt met voetbalintelligentie", zegt de  oud-trainer, waarna Mulder reageert: "Hij heeft snelle voeten en hij reageert snel. Maar of hij nu zó goed is? Hoe oud is hij?" De Mos: "Hij is net 18 geworden. Dolberg is écht goed. Ik ben niet zo snel onder de indruk van een speler, maar van hem wel."

"Het is inderdaad een goeie speler, maar toch...", reageert Mulder weer. "Ik blijf zeggen dat Standard het haalt. Op de één of andere manier denk ik dat Ajax meer schrikt van zo'n Belfodil dan Standard van Dolberg." De Mos reageert: "Belfodil is sterk op flankvoorzetten en daar is Ajax net heel zwak in. Verdedigen op voorzetten kunnen ze niet. Geen enkele Nederlandse club eigenlijk. En Oranje ook niet. Verdedigers kijken hier alleen maar naar de bal, niet naar hun man. Dan zijn ze hem kwijt."