Vakbond zet vraagtekens bij aanstelling Langeler: Net zo verrast als jullie

Vakbond zet vraagtekens bij aanstelling Langeler: "Net zo verrast als jullie"

29-09-2016 12:44
9

Directeur Gerard Marsman van de vakvereniging Coaches Betaald Voetbal zet zijn vraagtekens bij de aanstelling van Art Langeler als bondscoach van Jong Oranje. Hij gaat die functie combineren met een rol als hood jeugdopleidingen bij PSV.

Langeler was al actief als assistent-trainer van Oranje onder-20, maar werd doorgeschoven naar de positie van bondscoach van Jong Oranje nadat Fred Grim aangesteld werd als assistent bij het Nederlands elftal. "Wij zijn net zo verrast als jullie", zegt Marsman in een reactie aan Voetbal International. "Vanzelfsprekend vragen wij ons dan ook af of dit een juiste ontwikkeling is. Maar we gaan eerst met de KNVB en Art Langeler praten voordat we er een mening over geven."

Algemeen directeur van PSV Toon Gerbrands reageert. "Hij was al actief voor Oranje Onder-20. Het kost hem niet meer tijd dan de eerdere functie, dat was ook een voorwaarde van ons", zegt Gerbrands. "Soms moet je elkaar ook helpen in het betaald voetbal, de mensen liggen niet voor het oprapen."