Zware kluif voor AZ in Rusland: 'Ze horen eigenlijk thuis in de Champions League'

Zware kluif voor AZ in Rusland: 'Ze horen eigenlijk thuis in de Champions League'

29-09-2016 13:41

AZ wacht donderdagavond een hels karwei tegen het Russische Zenit Sint-Petersburg. Stijn Wuytens en trainer John van den Brom zijn dan ook van mening dat alles op zijn plek moet vallen in Rusland wil AZ kunnen stunten.

"Ze hebben enorm veel kwaliteit", opent Wuytens in gesprek met Voetbal International. "We zullen heel gefocust als team moeten zijn en alles moet goed vallen tegen Zenit om daar resultaat te behalen." Trainer Van den Brom is het eens met zijn speler, en is zelfs van mening dat de Russen in de Europa League niet op hun plek zijn.

"Wat mij betreft horen zij thuis in de Champions League", vult Van den Brom aan tegenover het weekblad. "We zullen daar compact met zijn allen moeten spelen, maar uiteindelijk gaan we óók voor een goed resultaat." Dat goede resultaat werd in het eerste groepsduel met Dundalk FC niet behaald. Toen bleven de Alkmaarders in eigen huis steken op 1-1. Wuytens eiste die wedstrijd een hoofdrol op.

De speler tekende voor de eerste AZ-treffer met een kopbal, maar bij deze actie raakte hij een tijdje buiten bewustzijn. De schrik zat er goed in, maar Wuytens is naar eigen zeggen volledig hersteld van de hoofdblessure die hij toen opliep. "Met mij gaat het goed nu. Het was een harde botsing, maar het was twee weken geleden dus ik ben er in principe van hersteld. Ik mag op de training ook alweer kopoefeningen doen dus het is allemaal weer dik in orde."