Terugkeer in Oranje lonkt voor routinier: Vergeet niet dat hij pas 31 is

Terugkeer in Oranje lonkt voor routinier: "Vergeet niet dat hij pas 31 is"

29-09-2016 15:08
19

Nigel de Jong maakte in augustus de verrassende overstap van LA Galaxy naar Galatasaray. Jan Olde Riekerink, trainer van de Turkse grootmacht, is erg gelukkig met zijn ervaren aanwinst. 

"Voor de positie van verdedigende middenvelder zochten we versterking. We waren geruime tijd in gesprek met Lassana Diarra, van Olympique Marseille. Maar op een gegeven moment vlotte dat niet meer. En toen hoorde ik dat Nigel beschikbaar was", vertelt de Nederlandse oefenmeester deze week aan Voetbal International. 

"In eerste instantie had ik niet aan hem gedacht. Hij zat pas een paar maanden in Los Angeles. Maar in de gesprekken kwam naar voren dat hij daar wilde vertrekken. Ik ben er heel blij mee. Nigel ken ik al sinds hij als tienjarige in de jeugdopleiding van Ajax speelde; ik weet wat hij kan."

Olde Riekerink acht een terugkeer in Oranje zeker niet uitgesloten voor De Jong. "Als hij bij Galatasaray presteert, zal hij straks zeker weer in beeld komen. Hij kampte onlangs met een lichte blessure. Maar verder is Nigel nog hartstikke fit. Vergeet niet dat hij pas 31 is." De oud-speler van onder meer AC Milan en Manchester City speelde in maart 2015 zijn laatste interland.