'De verhuur van Blind destijds aan FC Groningen is voor mij een ideaal voorbeeld'

'De verhuur van Blind destijds aan FC Groningen is voor mij een ideaal voorbeeld'

29-09-2016 15:48
3

Arnold Bruggink denkt dat Nederlandse topclubs er goed aan zouden doen om talenten te verhuren aan andere Eredivisie-clubs, zodat zij zich beter en sneller kunnen ontwikkelen. De columnist haalt Jordy de Wijs en Daley Blind aan als voorbeelden. 

'De topclubs hebben zulke grote selecties gekregen dat je dat ook terugziet in de stand van de Jupiler League. Jong PSV staat daar bovenaan en daarin speelt bijvoorbeeld Jordy de Wijs (foto). Dat is een centrale verdediger van 21 jaar, die vorig seizoen al eens meespeelde in de Champions League tegen Vfl Wolfsburg en voor veel Eredivisie-clubs een prima speler zou zijn', schrijft Bruggink deze week in Voetbal International. 

Wedden

Meer odds

'PSV houdt hem echter liever dicht bij zich voor eventuele noodsituaties, terwijl het voor de ontwikkeling van die jongen beter is als hij wekelijks in de Eredivisie speelt. De verhuur van Daley Blind destijds aan FC Groningen is voor mij een ideaal voorbeeld van hoe het zou moeten', vervolgt Bruggink. 

'Blind moest een jaar linksback spelen in Groningen, keerde daarna een stuk volwassener terug bij Ajax en is nu op zijn plaats bij Manchester United. De topclubs zouden veel meer van dat soort gerichte afspraken over spelers moeten maken met de andere clubs in Nederland. Dat is in ieders belang.'