'Al wordt De Boer nog twintig keer kampioen: ik kon daar niet meer naar kijken'

'Al wordt De Boer nog twintig keer kampioen: ik kon daar niet meer naar kijken'

29-09-2016 16:01
20

Jan Mulder is maar wat blij dat Frank de Boer afgelopen zomer vertrokken is bij Ajax. De analist en oud-prof heeft zich naar eigen zeggen 'vier jaar lang geërgerd' aan het spel van de Amsterdamse topclub, die het donderdagavond in de Europa League opneemt tegen Standard Luik. 

''Niet om aan te zien, dat eindeloze geschuif achter de middenlijn. Daar kon ik echt niet tegen", aldus Mulder in een uitgebreid interview met het Vlaamse Het Laatste Nieuws. "Ajax, de allerlaatste club die zoiets moet doen: saai zijn! Geen enkele ondernemingslust meer, voorzichtigheid. Dat heeft me zó gestoord."

"Dat had alles te maken met de trainer. Balbezit en zo, dat is allemaal wel goed. Maar dan kan je de bal net zo goed in het zwembad leggen, dan heb je hem ook", vervolgt Mulder, die tussen 1972 en 1975 zelf het Ajax-shirt droeg. "Qua resultaat kan je er niet zoveel van zeggen, want hij werd vier keer kampioen. Maar al wordt hij nog twintig keer kampioen: ik kon daar niet meer naar kijken."

De klaagzang van Mulder gaat verder. "Ik heb Daley Blind de bal wel 50 keer achteruit zien schoppen in één match. Ik heb ze geteld, tegen Utrecht! Waanzinnig! Vijftig ballen schuin achteruit, dat hele lichaampje stond naar de keeper... Dat kon gewoon niet meer. Nu is er ééntje die daar verandering in brengt: Hakim Ziyech, die ze van Twente gekocht hebben. En ze wilden hem niet eens, tot dat debacle in de voorronde van de Champions League."

Lees ook: "Ik denk dat Ajax meer van hem schrikt dan Standard Luik van Dolberg"