Opvallende transferflirt met Schweinsteiger: 'Grootste speler van deze tijd'

Opvallende transferflirt met Schweinsteiger: 'Grootste speler van deze tijd'

29-09-2016 18:32
3

Bastian Schweinsteiger wordt opnieuw gelinkt aan een overstap naar de Verenigde Staten. De deur wordt donderdag opengezet door Arne Friedrich en Major League Soccer-baas Don Garber.

Garber hoopt dat Schweinsteiger binnen een jaar de overstap maakt naar de Verenigde Staten, waar met onder meer Frank Lampard, Steven Gerrard en David Villa al een hoop grote namen rondlopen. "Als Schweinsteiger zijn carrière gaat vervolgen, zien we hem graag hierheen komen", vertelt Garber aan Eurosport.

"Bastian kan een leider voor de vele jonge spelers in onze competitie zijn. Het is duidelijk dat hij één van de grootste spelers van deze tijd is", vervolgt de MLS-baas. Hij krijgt bijval van Friedrich. De 82-voudig international van Duitsland is tegenwoordig verbonden aan Chicago Fire. Bij die club spelen ook de Nederlanders Johan Kappelhof en Michael de Leeuw.

"Ik wens je alle moois in je verdere carrière", aldus Friedrich in een persoonlijke boodschap. "Misschien kom ik je nog wel tegen in de Verenigde Staten. Chicago Fire is een mooie club!" Schweinsteiger heeft bij Manchester United geen toekomst meer.