Ze willen me erbij omdat ik van Ajax kom en me daarom interessant vinden

"Ze willen me erbij omdat ik van Ajax kom en me daarom interessant vinden"

29-09-2016 19:10

Jordy Bruijn maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar sc Heerenveen. In Amsterdam kreeg de middenvelder geen nieuw contract, nadat hij wegens veel veelvuldig blessureleed op een zijspoor was beland. In Friesland hoopt Bruijn alsnog door te breken. 

"Met de hulp van Marc Overmars, Essel Sports Management en mijn vader, zijn we in de zomer op zoek gegaan naar een nieuwe club. Essel Sports, van Søren Lerby, ging akkoord dat mijn vader assisteerde. Hij kent veel mensen en weet wat er omgaat in de voetballerij", aldus Bruijn in gesprek met Tjerkstra Media. 

"We zijn in Italië geweest, daar gesproken met een club, maar er was ook contact met Engelse clubs. In Portugal lag een contract klaar en ook in Nederland had ik mogelijkheden. Bij een aantal buitenlandse clubs hadden we het gevoel van: ze willen me erbij omdat ik van Ajax kom en me daarom interessant vinden. Dat werd ook bevestigd in de gesprekken die we voerden. Het duidelijke plan, de visie en het gevoel van: we willen Jordy omdat hij goed kan voetballen, ontbrak."

Het werd uiteindelijk dus Heerenveen. "Omdat mijn moeder het Pompebleden-shirt zo mooi vindt, heb ik gekozen voor Heerenveen", grapt hij. "Nee hoor, ze kwamen met een plan en kwamen, naar mij toe, oprecht over. De gesprekken met Heerenveen heb ik als zeer positief ervaren en het gevoel was gelijk goed." Bruijn tekende in mei voor één jaar in het Abe Lenstra Stadion.