Penaltyprofessor adviseert hopeloos PSV: 'Je zag het aan zijn lichaamstaal'

Penaltyprofessor adviseert hopeloos PSV: 'Je zag het aan zijn lichaamstaal'

29-09-2016 19:23
8

Wéér ging het deze week mis vanaf de stip voor PSV. De topclub uit Eindhoven mist al bijna een jaar de ene na de andere strafschop. 'Penaltyprofessor' Gyuri Vergouw snapt helemaal niets van het heuse strafschoppensyndroom van de landskampioen. 

Davy Pröpper zag zijn inzet vanaf elf meter woensdagavond gekeerd worden. Ook onder meer Luuk de Jong en Andrés Guardado misten recentelijk. "Het is erg droevig, zeker op dit niveau. Soms heb je ook gewoon pech. De strafschop van Guardado tegen Atlético Madrid was zo slecht nog niet, maar Jan Oblak koos de goede hoek. Ik geloof best dat PSV inmiddels op strafschoppen traint, maar het is nog steeds niet goed genoeg voor dit niveau", aldus Vergouw in gesprek met Omroep Brabant. 

De strafschopkenner - Vergouw publiceerde een boek over het fenomeen penalty's - denkt dat PSV er goed aan doet om een specialist aan te wijzen. "Je moet iemand hebben die het serieus neemt. Een speler die de bal niet door het midden schiet of die veel te wild is."

De penalty van Pröpper leek in ieder geval nergens op. "Dit noemen we telefoneren. Aan de aanloop en de lichaamstaal was te zien dat hij in de rechterhoek ging schieten. De keeper ziet dit ook. Hij hoeft dan nog maar de helft van het doel te verdedigen."

Lees ook: Cocu 'inderdaad moedeloos': 'Bal komt weer op ideale hoogte voor de keeper'