'Vergeten' Oranje-international beleeft revival: 'Hij zit goed in zijn vel'

'Vergeten' Oranje-international beleeft revival: 'Hij zit goed in zijn vel'

29-09-2016 19:35
1

Maarten Stekelenburg (34) is bezig aan een heuse revival. De afgelopen vijf jaar was de goalie bepaald niet honkvast, maar bij zijn nieuwe werkgever Everton is de doelman dit seizoen uitgegroeid tot onbetwiste eerste keus. Collega Michel Vorm (Tottenham Hotspur) vindt dat mooi om te zien. 

"Voor het eerst in lange tijd is Maarten het seizoen écht begonnen als nummer één; je ziet dat hij goed in zijn vel zit, zich vrij voelt. Hij heeft de pech gehad dat sommige keuzes in het verleden niet goed hebben uitgepakt. Maar hij moet niet te veel achterom kijken", aldus de reservekeeper van Spurs in gesprek met Voetbal International. 

"Maarten zit nu in een heel andere fase dan 2010 toen hij aan de absolute top stond, met onder meer de WK-finale. Inmiddels is hij 34 en heeft hij het nodige meegemaakt. Maarten beleeft nu een revival, met zijn spel geeft hij Everton enorm veel stabiliteit." Na zijn vertrek bij Ajax (2011) speelde Stekelenburg achtereenvolgens AS Roma, Fulham, AS Monaco en Southampton. In oktober 2012 speelde hij zijn laatste interland.