Weerzien met Jans: Hij kan veel, maar soms had ik het idee: hij doet maar wat

Weerzien met Jans: "Hij kan veel, maar soms had ik het idee: hij doet maar wat"

29-09-2016 20:06
1

Komend weekend staat de clash tussen hekkensluiter PEC Zwolle en ADO Den Haag op het programma. Het is een hernieuwd weerzien tussen PEC-trainer Ron Jans en Sheraldo Becker, die vorig seizoen in Zwolle speelde en sinds afgelopen zomer het shirt van de residentieclub draagt. 

De samenwerking met de pijlsnelle vleugelaanvaller beviel Jans goed, vertelt hij donderdag in het Algemeen Dagblad. Hij plaatst ook kanttekeningen bij het spel van de rechtspoot. "Fysiek is hij top, technisch dik oké, maar taakgericht spelen is zijn probleem. Alleen fysiek al heeft hij zoveel aangeboren kracht. Hij is snel en heeft een goede trap in beide benen."

De oefenmeester vond Becker 'verdedigend wat minder'.  Dat leidde volgens Jans zo nu en dan ook tot onnodige tegentreffers. Becker was in zijn ogen moeilijk te coachen. "Hij kan veel, maar soms had ik het idee: hij doet maar wat." De clash tussen PEC en ADO staat vrijdagavond op het programma. De thuisclub verzamelde in zeven duels pas twee punten. ADO heeft er acht meer.