'Jij doet net alsof Ziyech mijn enige concurrent is, ik speel op meer posities'

'Jij doet net alsof Ziyech mijn enige concurrent is, ik speel op meer posities'

29-09-2016 21:58
10

Het zijn ingewikkelde tijden voor Nemanja Gudelj. Hij speelde donderdagavond weliswaar negentig minuten in de gewonnen Europa League-wedstrijd van Ajax tegen Standard Luik, veel krediet lijkt hij niet meer te hebben.

Gudelj speelde niet zijn beste wedstrijd tegen Standard (1-0) zege en veel onsuccesvolle acties werden begeleid door gefluit van het Ajax-publiek. Het is de vraag hoe zijn toekomst eruit ziet in Amsterdam, waar hij zijn basisplaats kwijt lijkt te zijn. Tegen Standard mocht Gudelj starten door de schorsing van Hakim Ziyech.

Dat zijn plek in het Ajax-elftal onzeker is, gaat er bij de Serviër niet in. "Jij doet nu net alsof Ziyech mijn enige concurrent is", zegt Gudelj tegen de verslaggeefster van FOX Sports. "Ik kan op alle drie de posities op het middenveld uit de voeten. We hebben heel veel middenvelders in de selectie en ik kan niet alleen maar rechtshalf spelen."

Gudelj noemt Ziyech verder een goede speler. "Een hele goeie", zegt hij. "Maar hij is een totaal andere voetballer dan ik. Ik denk dat we ook samen kunnen spelen."