Bosz met samengeknepen billen tijdens moeizame helft: 'Vergeten te voetballen'

Bosz met samengeknepen billen tijdens moeizame helft: 'Vergeten te voetballen'

29-09-2016 21:53
2

Twee groepsduels, zes punten. Ajax-trainer Peter Bosz is blij met het 'fantastische' begin van zijn team in de poulefase van de Europa League. Tegen Standard Luik (1-0 zege) was er volgens de coach sprake van een duel met twee gezichten. 

"In de eerste helft vond ik Ajax de bovenliggende partij, maar in de tweede helft waren de rollen een beetje omgedraaid", aldus Bosz via de officiële kanalen van de Amsterdamse club. "Het zou mooi geweest zijn als we vlak voor rust, via die mooie aanval, op 2-0 waren gekomen", doelde hij op een kans voor Davy Klaassen. Het bleef bij één treffer, van de voet van tienerspits Kasper Dolberg.

"Omdat die 2-0 niet viel, bleef het tot het laatste moment billenknijpen. Zeker aan het einde van de wedstrijd hebben zij nog kansen gehad. Het was moeizaam", vervolgde Bosz. "Wij vergaten ook te voetballen. Lasse Schöne liet ons in de eerste helft voetballen, maar in de tweede helft heb ik toch Jaïro Riedewald gebracht om de zege over de streep te trekken."

Voor Ajax volgt nu een tweeluik met Celta. De Spanjaarden hebben vier punten uit twee duels. "Celta is op voorhand je zwaarste tegenstander. Dat zal een hele lastige wedstrijd voor ons worden. Het wordt interessant. Misschien laat Standard ook nog wat punten liggen. Dat zou natuurlijk in ons voordeel zijn."