Kansloos AZ incasseert vijf goals en lijdt pijnlijke nederlaag in Sint-Petersburg

Kansloos AZ incasseert vijf goals en lijdt pijnlijke nederlaag in Sint-Petersburg

29-09-2016 22:54
13

AZ heeft donderdagavond een flink pak slaag gekregen van Zenit Sint-Petersburg. In Rusland werd de formatie van trainer John van den Brom met 5-0 opgerold. Na de pauze vielen er vier treffers. AZ was in de eerste helft erg boos over de manier waarop de openingstreffer van de Russen tot stand kwam. 

Wout Weghorst werd op het moment dat Aleksandr Kokorin geheel vrijstaand kon raakschieten, namelijk behandeld aan de zijlijn. Javi Garcia had een elleboog uitgedeeld aan de lange AZ-spits, die een flinke bloedneus opliep. De afwezigheid van Weghorst brak AZ op tijdens de dode spelsituatie. Niet veel later moest de spits overigens gewisseld worden. Mats Seuntjens verving hem.

Na de pauze was er geen houden meer aan voor de Alkmaarders. Na een vlotte combinatie schoot Guliano al snel de tweede Zenit-treffer binnen achter doelman Sergio Rochet. Kokorin maakte er na een uur 3-0 van en enkele minuten later tekende Domenico Criscito vanaf de penaltystip voor de vierde Russische treffer.

Een goal van Joris van Overeem werd vervolgens terecht afgekeurd wegens buitenspel en invaller Oleg Shatov was daarna verantwoordelijk voor het slotakkoord: 5-0. Na de remise tegen Dundalk van twee weken geleden (1-1) staat AZ nu op één punt uit twee pouleduels. Zenit heeft er zes. 

Dundalk - Maccabi Tel Aviv
Na het punt in Alkmaar heeft Dundalk nu ook z'n eerste zege in de groepsfase te pakken. In Dublin werd Maccabi Tel Aviv met 1-0 geklopt door een treffer van Cirian Kilduff in de 72e  minuut.