Hoofdrollen voor Strootman en Totti bij AS Roma; Letschert verliest met Sassuolo

29-09-2016 23:00

AS Roma heeft donderdagavond een ruime thuiszege geboekt op het Roemeense Astra: 4-0. Kevin Strootman tekende voor de openingstreffer tijdens het duel in Rome. Bij RC Genk-Sassuolo was er opnieuw een belangrijke rol weggelegd voor Leon Bailey.

In eigen huis had Roma geen enkele moeite met het zwakke Astra. In de openingsfase tikte Strootman van dichtbij binnen uit een vrije trap van de inmiddels veertigjarige Francesco Totti. Vlak voor de pauze tekende Federico Fazio voor de 2-0. Ook nu ging er weer een voorzet van Totti aan vooraf.

Kort na de pauze was het helemaal over een sluiten voor de Roemenen toen Fabricio zijn eigen doelman passeerde. Het slotakkoord kwam op naam van Mohamed Salah. De Egyptische aanvaller scoorde op aangeven van - uiteraard - Totti.

RC Genk-Sassuolo eindigde in een knappe 3-1 overwinning voor de thuisploeg. Nikelaos Karelis en Leon Bailey scoorden voor rust namens de Belgen. Bailey, deze zomer nadrukkelijk gelinkt aan Ajax, heeft nu al drie Europa League-goals gemaakt dit seizoen. Na de pauze maakte oud-gediende Thomas Buffel er 3-0 van. Namens de Italianen tekende Matteo Politano nog de eretreffer. Timo Letschert speelde negentig minuten mee bij de Serie A-club. Het betekende voor de Nederlandse stopper zijn debuut in de basis.