Chaos en ontzetting in Arena door fakkelgooiers: Ajax en Standard op jacht

Chaos en ontzetting in Arena door fakkelgooiers: Ajax en Standard op jacht

29-09-2016 22:31
25

Ajax en Standard Luik gaan de supporters die donderdagavond brandende fakkels naar een tribune met Ajax-fans gooiden, zo snel mogelijk in de kraag proberen te grijpen. Dat laat een woordvoerder weten aan Het Parool. 

In de Arena werden vanuit het Standard-vak minimaal drie fakkels in een familievak vol Ajax-supporters - waaronder veel kinderen - gegooid. Er vielen geen gewonden. Het betreffende vak met de geschrokken fans werd direct ontruimd. 

Eén fan van Standard liep bij het afsteken van een fakkel brandwonden op. Drie fans van uit Wallonië werd overigens de toegang geweigerd bij de poorten van de Arena, omdat zij fakkels probeerden binnen te smokkelen. Hoe alle anders fakkels wél het stadion zijn binnengekomen, is nu nog de vraag.

Standard hangt op dit moment in ieder geval een fikse straf boven het hoofd. Een woordvoerder van Ajax laat aan Het Parool weten dat de camerabeelden van het Standard-vak binnenkort nauwkeurig bestudeerd gaan worden. 

Brand in toilet
De Amsterdamse brandweer meldt donderdagavond dat er ook in een toiletruimte in de Arena brand heeft gewoed. Er kwam daarbij veel rook vrij, valt er te lezen op het Twitter-account. De brand ontstond na afloop van de wedstrijdNa het duel werd er ook buiten het stadion nog veel vuurwerk afgestoken. 

Standard-fans gooien fakkels in Ajax-vak met kinderen