Cocu richt blik op PSV-beloften na blessureproblemen op het middenveld

Cocu richt blik op PSV-beloften na blessureproblemen op het middenveld

30-09-2016 07:36
3

Voor Phillip Cocu zijn de opties op het middenveld in korte tijd aardig uitgedund. De PSV-trainer kan voorlopig niet beschikken over Jorrit Hendrix, terwijl ook Bart Ramselaar het treffen met sc Heerenveen zaterdagavond moet missen.

Cocu richt zijn blik hoogstwaarschijnlijk op Jong PSV, dat fier aan kop gaat in de Jupiler League. Met de Zweed Ramon Pascal Lundqvist (19) en de Belg Dante Rigo (17) heeft hij twee jeugdspelers tot zijn beschikking die bij nieuwe calamiteiten als respectievelijk aanvallende of defensieve middenvelder inzetbaar zijn, meldt het Eindhovens Dagblad.

Rigo maakte woensdag veel indruk in de jeugdversie van FK Rostov - PSV. De Eindhovenaren wonnen het UEFA Youth League-duel met 0-6. Lundqvist maakte eerder al zijn debuut in het eerste elftal van PSV. De kans is groot dat de jongelingen in Friesland als back-up dienen voor een middenveld bestaande uit Andrés Guardado, Davy Pröpper en Siem de Jong.

Aanvallend heeft Cocu minder reden tot zorg. Alleen Jürgen Locadia ontbreekt nog. De van Manchester City gehuurde Oleksandr Zinchenko is echter weer fit. De defensie is zelfs helemaal blessurevrij.