Kuyt gaat onder toeziend oog Turkse pers hard in de fout: 'Na 488 dagen...'

30-09-2016 07:45
8

Alle ogen waren donderdag gericht op Dirk Kuyt tijdens het duel tussen Fenerbahçe en Feyenoord. Hij schonk zijn oude club een mogelijkheid bij de enige treffer van de wedstrijd en haalde daardoor de headlines. VoetbalPrimeur checkt de analyses in de Turkse media.

Van Persie als invaller
Sporx trapt af: 'Fenerbahçe is er in geslaagd om Feyenoord, dat dit seizoen al negen officiële wedstrijden won, met lege handen naar huis te sturen.' Al gauw gaat het over Robin van Persie. 'Van Persie zat op de bank tot aan de 77e minuut, toen hij nota bene tegen zijn oude ploeg werd getest door Advocaat.'

Kuyt de hoofdmoot
Kuyt is en blijft de hoofdmoot. 'Na 488 dagen, zestien maanden later, verscheen Kuyt nu als concurrent en dus speler van Feyenoord, op het veld van Fenerbahçe. En uitgerekend Kuyt maakte een fout voor de 1-0 van Fener via Emmanuel Eminike.' Jeremain Lens ontving juist complimenten. 'Lens blonk in de tweede helft uit, hij bracht veel van zijn ploeggenoten in scoringspositie.'

Fanatik behandelde de misser van Kuyt voornamelijk. 'Lens nam de bal dankbaar over, bezorgde zodoende de bal tot bij Ozan Tufan, die Emenike aanspeelde. Zijn schot, dat ook zomaar een voorzet had kunnen zijn, sloeg bij de tweede paal in één keer binnen', schreef Fanatik.

Spanningsveld
Ook Hürriyet beschreef het moment waarop Kuyt de bal verloor en de goal van Fenerbahçe inleidde en had verder oog voor de spanning tussen Jan-Arie van der Heijden en Emenike. 'Er ontstond een spanningsveld en in de 28e minuut barstte de bom. Zonder de bal zochten de twee elkaar op, Emenike liep tegen zijn tegenstander op, maar de twee losten het samen op.'

NTVSpor zag dat Fener goed stond: 'Feyenoord kon geen gaten in de verdediging van Fenerbahçe vinden, terwijl de thuisploeg wel scoorde in de eerste helft en dus met een 1-0 voorsprong de kleedkamer opzocht.' In de tweede helft excelleerde Lens. 'Hij was goud waard', besloot het Turkse medium.