Belgische media staan versteld: 'De sensatie bij Ajax in het seizoensbegin'

30-09-2016 08:15
8

Kasper Dolberg was donderdagavond met zijn winnende goal voor Ajax tegen Standard Luik (1-0) opnieuw de grote man. Tijd om te kijken hoe Belgische media de avond in de Arena beleefden.

Rookgordijn in Arena
'Een rookgordijn zorgde voor chaos in de eerste speelminuten. Enkele Standard-fans hadden net voor de aftrap met bengaals vuur gespeeld', zag Sporza. 'Ajax kreeg Jankovic en co op de knieën met een goal voor de rust.' Die goal kwam van de voet van Kasper Dolberg, de Man of the match: 'De piepjonge Kasper Dolberg is de matchwinnaar en de sensatie bij Ajax in het seizoensbegin.'

Ajax laat veel toe na rust
Ajax was voor rust heer en meester. 'Na de koffie wiegde Ajax zichzelf in slaap, Standard drukte steeds meer zijn stempel op de wedstrijd', vervolgde het Belgische medium. Bij de Belgische collega's van VoetbalPrimeur is er ook oog voor het matige tweede bedrijf. 'Zo goed als de eerste helft was, zo matig waren de 45 minuten ná rust van Ajax. De Nederlanders maakten veel fouten en moest meerdere Standard-kansen toestaan.'

Knal van Dolberg
Voor rust duurde het een tijdje voordat de bal in het netje lag via Dolberg, waardoor Ajax zich al bijna vergat te belonen. 'Het was de beloning voor een goede eerste helft van Ajax, dat behoudens de beginfase duidelijk sterker was dan Standard', schrijft VoetbalPrimeur.be. Het Nieuwsblad zag veel gemiste kansen. 'Het bleek uitstel van executie: op het half uur toonde Dolberg zijn klasse door zich fraai vrij te draaien tussen twee Standard-verdedigers en Gillet kansloos te laten met een geplaatst schot.'

Dolberg de sensatie
Het Laatste Nieuws besluit over de eerste Europese thuiszege van Ajax sinds 20 augusutus 2015 (Jablonec-thuis). 'Achttienjarige scherpschutter velt Standard in derby der Lage Landen', kopt de krant. 'De Rouches werden in de eerste helft enkele keren uit verband gespeeld door de Ajacieden met de logische 1-0 van de 18-jarige Kasper Dolberg tot gevolg. Nog maar 18 jaar en 359 dagen jong is de Deen, maar in Amsterdam kroonde hij zich tot jongste Deense doelpuntenmaker in de Europa League sinds 2009.'