Ajax-aanvallers vinden elkaar makkelijk: Het is leuk met Dolberg

Ajax-aanvallers vinden elkaar makkelijk: "Het is leuk met Dolberg"

30-09-2016 10:12
8

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar in Amsterdam worden de eerste tekenen van een nieuw koningskoppel vertoond. Bertrand Traoré en Kasper Dolberg vinden elkaar makkelijk.

Traoré speelde donderdagavond tegen Standard Luik een uitstekende eerste helft, wat hem de man of the match award opleverde. Dolberg was echter de gevierde man, met de enige en dus winnende treffer van het gewonnen Europa League-duel (1-0).

"Ja, dat is hoe ik speel", zegt Traoré tegen Ajax TV over zijn eigen spel. "En dat is ook de manier waarop de coach wil dat we spelen. Gewoon voetballen, genieten, snel rondspelen, één of twee keer raken en proberen om achter de verdediging te komen en kansen te creëren. Dat deden we in de eerste helft. We werden beloond met een mooie goal van Dolberg."

De Chelsea-huurling geniet van het samenspel met de twee jaar jongere Dolberg (18). "Hij is een fantastische speler met een goede balbehandeling. Hij komt in de bal, hij kan de bal vasthouden en hij heeft een goede loopactie achter de defensie. Dus het is leuk om met hem samen te spelen. Ik kan de combinatie met hem aangaan. Het was opnieuw een goede wedstrijd van hem."