In het kort: zieke GAE-coach ontbreekt mogelijk, Weghorst breekt neus

In het kort: zieke GAE-coach ontbreekt mogelijk, Weghorst breekt neus

30-09-2016 18:28
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

De Koning mogelijk afwezig
Go Ahead Eagles moet het zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Excelsior mogelijk doen zonder coach Hans de Koning. De coach heeft maag- en darmklachten en is daardoor mogelijk afwezig. Harry Decheiver moet daarom mogelijk zijn plek innemen op de bank.

Martina en Waterman in Europa League-team van de week

De UEFA heeft twee Nederlanders opgenomen in het Europa League-team van de week. Boy Waterman van APOEL Nicosia maakte als doelman veel indruk. Cuco Martina (Southampton) staat als rechtsback in het elftal van de week. Grootste naam is die van Francesco Totti. Ook Ajax-doelwit Leon Bailey heeft een plekje in het elftal. 

Weghorst breekt neus
Wout Weghorst heeft donderdag in het Europa League-duel met Zenit Sint-Petersburg zijn neus gebroken. Zijn club AZ heeft dat via de officiële kanalen bekendgemaakt. De spits moest zich halverwege de eerste helft al laten vervangen. Wat verder de gevolgen zijn van de breuk is onbekend.

Neymar dient aanklacht in tegen rechtbank
Neymar wil een klacht indienen tegen de Braziliaanse rechtbank, melden media uit Brazilië. De ster van FC Barcelona verwijt de rechtbank dat zij informatie hebben gelekt aan de media over de langdurige fraudezaak tegen de Braziliaan. Tegen Neymar loopt al jarenlang een onderzoek naar zijn transfer van Santos naar Barcelona. De belastingdienst in Spanje zou miljoenen misgelopen hebben.

Ook Belgische link in Engels voetbalschandaal
In het Engelse voetbalschandaal omtrent corruptie is er nu ook een Belgische naam opgedoken. Oud-Heverlee Leuven-voorzitter Jimmy Houtput zou volgens The Telegraph betrokken zijn in het corruptieschandaal omtrent omstreden transfers. Nadat zijn club werd genoemd in het Engels corruptieschandaal heeft Houtput besloten om ontslag te nemen als voorzitter van OHL. Dat liet hij zelf weten via Facebook.