Cillessen 'degradeert' bij Oranje: Ik kies ervoor om dat zo te communiceren

Cillessen 'degradeert' bij Oranje: "Ik kies ervoor om dat zo te communiceren"

30-09-2016 12:44
21

Jasper Cillessen is niet langer de eerste keeper van het Nederlands elftal. De doelman van FC Barcelona, die tegen Griekenland en Zweden al zijn plek moest afstaan aan Jeroen Zoet, kreeg dat niet te horen van Danny Blind.

De Oranje-bondscoach wees keeperstrainer Frans Hoek aan als slechtnieuwsbrenger. "Dat kan hij als beste verwoorden", zegt Blind over Hoek. Dat een assistent het vervelende nieuws moest vertellen aan Cillessen, vindt Blind niet gek.

"Nee, vind ik niet. Cillessen is op de hoogte van de situatie. Hij speelt niet. Dan is het ook logischer dat je niet gaat spelen (bij Oranje, red.). Ik kies ervoor om dat zo te communiceren. Dat vind ik niet gek. Ik heb het niet gemerkt dat hij er moeite mee had."

PSV'er Zoet lijkt voorlopig verzekerd van een vaste plek onder de Oranje-lat. Blind: "Ik bekijk het niet per wedstrijd, totdat de prestaties er naar zijn om dat wel te doen. Zo gaat dat in het voetbal. Als mensen niet leveren, moet je optreden. Maar het is niet de bedoeling om per wedstrijd te kijken hoe dat gaat."