Blind lacht: Het moet toch mogelijk zijn om met die twee de nul te houden

Blind lacht: "Het moet toch mogelijk zijn om met die twee de nul te houden"

30-09-2016 12:52
9

Danny Blind gaat er gekscherend vanuit dat het Nederlands elftal in de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Frankrijk de nul kan houden. De reden: met Fred Grim en Frans Hoek zitten er twee ex-keepers in zijn technische staf.

Grim werd vorige week vrijdag toegevoegd aan de staf van Blind, die daar blij mee is. "Ik vind Grim een hele goede trainer. Hij heeft een mening waar ik wat mee kan en soms wil. Daar gaat het mij om. Ik ben niet teruggedeinsd om namen naast me te zetten. Jullie weten hoe het gelopen is. Ik kies nu voor stabiliteit en dat begint met loyaliteit", aldus de Oranje-bondscoach op de persconferentie.

Naast Grim komt er voorlopig geen nieuwe assistent bij. "Niet voor deze interlands in ieder geval. We hebben besloten om het deze wedstrijden en misschien ook die daarna (in november, red.) klein te houden en geen overhaaste beslissingen te nemen. Niet alles wat je wilt is voorhanden en beschikbaar. Nog iemand erbij is wel het uitgangspunt, maar ik heb er nu voor gekozen om het klein te houden."

"Ik kies ervoor om met Grim, waar ik heel blij mee ben, en Hoek het te gaan doen. Het moet toch mogelijk zijn om met die twee de nul te houden", grijnst Blind. Hoek en Grim waren in het verleden beiden actief als doelman.

Landzaat
Blind houdt het dus voorlopig bij één assistent bij Oranje. De KNVB sprak met Denny Landzaat, maar hij is uit beeld. "Wij hebben als KNVB een aantal opties die je langs laat komen. Hij is ook de enige optie die naar buiten is gekomen. Dat wil niet zeggen dat hij dé optie is. Net zoals er nog twee, drie andere opties zijn. Uiteindelijk hebben we met elkaar afgesproken om dat niet in te vullen."