Ancelotti komt met Robben-update en kan Oranje en Blind blij maken

Ancelotti komt met Robben-update en kan Oranje en Blind blij maken

30-09-2016 13:18

Het lijkt er sterk op dat Arjen Robben zaterdag mag starten in de competitiewedstrijd van Bayern München tegen 1. FC Köln. Dat bevestigt trainer Carlo Ancelotti vrijdag, daags voor het Bundesliga-duel.

Ancelotti is tevreden over de manier waarop Robben is hersteld van een lange periode met blessures. "Zijn fysieke toestand wordt steeds beter", laat hij weten op het officiële Twitter-account van Bayern. "Ik denk dat hij morgen (tegen Köln, red.) vanaf het begin kan spelen."

Robben maakte vorige week zijn rentree bij Bayern München en was meteen trefzeker in de twintig minuten die hij kreeg. Ook in de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid (1-0 nederlaag) deed de Oranje-international in de slotfase mee.

Oranje-bondscoach Danny Blind kijkt ongetwijfeld met bovengemiddelde interesse naar de verrichtingen van Robben tijdens Bayern – Köln. Als de aanvaller die wedstrijd goed doorkomt, is de kans aanwezig dat hij zich maandag in Noordwijk meldt voor de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Frankrijk.