Blind: Ja, hij was gister beter dan Berghuis, dat klopt. Hij was bepalend

Blind: "Ja, hij was gister beter dan Berghuis, dat klopt. Hij was bepalend"

30-09-2016 13:38
17

Niet Jeremain Lens, maar Steven Berghuis werd vrijdag opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Frankrijk. Danny Blind heeft daar zo zijn redenen voor.

De bondscoach zag de Europa League-wedstrijd tussen Fenerbahçe en Feyenoord (1-0) ook, maar vindt het nog te vroeg voor een uitnodiging voor de sterk spelende Lens. "Ik heb andere aanvallers gekozen. Ik vond hem goed spelen (tegen Feyenoord, red.)", aldus Blind. "Ja, hij was gister beter dan Berghuis, dat klopt. Hij was bepalend. Hij krijgt het volledige vertrouwen van Advocaat. Ik hoop dat hij dat voortzet."

Wedden

Meer odds

Op Berghuis, die ook tegen Fenerbahçe onzichtbaar was, is Blind kritisch. "Ik denk dat hij beter kan en beter moet, maar ik vind Berghuis een interessante speler op die positie. Hij heeft gevoel voor de positie, voor een balletje achter de defensie. Ik hoop dat hij dat meer en meer gaat doen. Maar ik ben het met je eens dat hij beter moet gaan spelen."

Opvallende afwezigen in de Oranje-selectie zijn Ron Vlaar en Patrick van Aanholt. "Ron heeft problemen met z'n kuit gekregen. Dat had hij al met de vorige interlands. Dan is het niet handig om hem erbij te nemen. Dan is het beter om zo'n interlandperiode te gebruiken om te herstellen en beter voor de dag te komen bij volgende interlands. Hij gaat zondag ook niet spelen bij AZ."

En over Van Aanholt: "Ik vond dat hij de laatste twee wedstrijden niet goed gespeeld heeft, zeker de laatste niet. Ik had hem kunnen selecteren, maar ik heb gekozen voor andere opties. (Daley, red.) Blind kan daar spelen, speelt daar bij z'n club ook. Dan moet ik een keuze maken als het gaat tussen Willems en Van Aanholt. Dat vind ik twee identieke types. Daarom heb ik Kongolo gekozen en niet Van Aanholt."