Zwolle-directeur wil rode lantaarn kwijt: 'Dan de stap naar lijfsbehoud zetten'

Zwolle-directeur wil rode lantaarn kwijt: 'Dan de stap naar lijfsbehoud zetten'

30-09-2016 14:09
2

PEC Zwolle wacht na zeven speelronden nog op de eerste overwinning in de Eredivisie. De equipe van coach Ron Jans is met twee schamele puntjes de hekkensluiter. Technisch directeur Gerard Nijkamp beseft dat het vijf voor twaalf is.

"In de komende reeks van tien wedstrijden moeten we een dusdanig aantal punten halen, dat we met de Kerst kunnen zeggen: ok, nu kunnen we de volgende stap zetten naar definitief lijfsbehoud", zegt Nijkamp voor de camera van de NOS. "Anders ziet het er niet goed uit voor PEC Zwolle", geeft hij toe.

Van een ontslag van Jans wil de directeur echter niets weten. "We hebben de wind even tegen, maar ik geloof heilig in deze trainer en zijn staf. Met elkaar kunnen we hier uitkomen." Ook Jans zelf heeft nog altijd vertrouwen in de ommekeer. "Hier zit meer in dan een achttiende plaats. Dat moeten we laten zien."

Waar iedereen bij Zwolle het over eens is, is dat het treffen met ADO Den Haag vrijdag het eerste cruciale duel is. "Het zelfvertrouwen is broos op het moment", stelt aanvoerder Bram van Polen. "We komen nu in een fase dat we punten moeten pakken. Dan vind ik dat je je wel degelijk zorgen moet maken."