City-huurling maakt indruk bij Eagles: 'Mooi als je als gamechanger wordt gezien'

City-huurling maakt indruk bij Eagles: 'Mooi als je als gamechanger wordt gezien'

30-09-2016 15:00
1

Sinan Bytyqi maakte vorige week in de uitwedstrijd tegen AZ indruk bij Go Ahead Eagles. De aanvaller kwam als invaller binnen de lijnen bij een 2-0 achterstand en leidde zijn ploeg vervolgens naar een gelijkspel (2-2). Een basisplaats lonkt.

"Het is mooi als je als gamechanger wordt gezien", laat de 21-jarige huurling van Manchester City weten aan Voetbal International. "Het klopt dat we meer grip kregen op de wedstrijd en dat we directer naar voren voetbalden. Dat ik daar een rol in heb, is fantastisch." De verwachting is dat hij zaterdag tegen Excelsior aan de aftrap verschijnt, maar daar loopt Bytyqi niet op vooruit.

"Ik wil natuurlijk altijd spelen, maar ik respecteer de keuze van de trainer", stelt de Oostenrijkse Kosovaar. Die coach lijkt zijn keuze evenwel al gemaakt te hebben. "Met Maatsen voor de geblesseerde De Kogel in de spits wilde ik hun laatste linie met snelheid bestrijden", legt Hans de Koning uit over zijn tactiek tegen de Alkmaarders.

"Maar pas met Sam Hendriks in de punt, Maatsen vanaf rechts en Bytyqi binnen de lijnen konden we de wedstrijd controleren. Met het oog op het duel met Excelsior zijn we weer wat dingen wijzer", aldus De Koning.