Blind verdedigt veelbesproken keuze: 'Jullie zien hem nooit spelen'

Blind verdedigt veelbesproken keuze: 'Jullie zien hem nooit spelen'

30-09-2016 14:53
16

Oranje-bondscoach Danny Blind heeft Quincy Promes in zijn definitieve selectie opgenomen. De keuzeheer verdedigt zijn besluit en gaat in op Bart Ramselaar en Jorrit Hendrix.

Op de persconferentie laat Blind weten dat hij Promes prima vindt spelen. "Hij speelt gewoon wekelijks top. Oke, dat zie je misschien niet altijd terug in Oranje, maar hij speelt echt in een heel goede competitie waarin het linkerrijtje top is. Daar behoort hij bijna wekelijks tot de uitblinkers", meent Blind.

Wedden

Meer odds

"Ik selecteer hem op basis van wat hij bij zijn club laat zien. In het voorjaar was hij nummer twee op de topscorerslijst, ik geloof achter Hulk. Jullie zien hem niet, maar ik zie hem wekelijks negentig minuten", vervolgt de bondscoach.

Blind wordt vervolgens gevraagd of Ramselaar nog kan aansluiten. "Ramselaar sluit niet later aan, ook niet als hij fit blijkt te zijn. Ik heb genoeg mensen op het middenveld die in die rol functioneren. Ik vind het jammer dat Hendrix er niet bij kan zijn. Die had ik er graag bij gehad, maar dat gaat niet. Die is dus helaas afgehaakt", aldus Blind.