Géén straf voor 'banaanincident' bij Rostov - PSV ondanks Feyenoord-straf

Géén straf voor 'banaanincident' bij Rostov - PSV ondanks Feyenoord-straf

30-09-2016 15:46
26

De UEFA opent geen zaak naar aanleiding van de banaan die op het veld werd gegooid tijdens de wedstrijd FK Rostov - PSV. Een soortgelijk voorval, met een opblaasbare banaan bij Feyenoord - AS Roma, werd eerder hard bestraft met een boete van 50.000 euro.

Daardoor vreesde Rostov harde sancties van de UEFA. "Er zal geen disciplinaire zaak geopend worden", laat een woordvoerder van de UEFA weten aan het Algemeen Dagblad. De Europese voetbalbond wil geen reden geven waarom het niet tot actie overgaat. "We geven verder geen commentaar."

Een deel van het stadion van Rostov werd al gesloten voor het treffen met PSV in de Champions League. De Russische club kreeg die straf vanwege racistische spreekkoren in de thuiswedstrijd tegen Ajax, in de voorronde van de Champions League. Nu werd er een banaan in de richting van PSV'er Jetro Willems geworpen.

De Russische voetbalbond baalt van de nieuwe problemen. "Dit incident heeft geen direct effect op het WK 2018 in Rusland, maar gezien het verleden, is dit het ergste wat er had kunnen gebeuren", laat de bond weten. Die heeft vaker te kampen met racistische incidenten.