Vitesse moet spits al afstaan voor interland: Niet gebruikelijke gang van zaken

Vitesse moet spits al afstaan voor interland: "Niet gebruikelijke gang van zaken"

30-09-2016 19:18

Vitesse kan dit weekend tegen FC Groningen niet over Yuning Zhang beschikken omdat de spits zich al moet melden bij de nationale ploeg van China voor een WK-kwalificatiewedstrijd. Trainer Henk Fraser baalt daar minder van dan je zou verwachten.

"Het is niet de gebruikelijke gang van zaken", zegt Fraser in gesprek met de Gelderlander. "Dit is in goed overleg gegaan met onze Chinese collega’s. Ook omdat we de keuze kunnen maken. We hebben Abiola Dauda ook nog. Hij presteert uitstekend, ook bij Jong Vitesse. Nu snijdt het mes aan twee kanten. Dauda krijgt de beloning voor ijver en Zhang wordt beloond met speeltijd bij China. Hij kan daar ook beter worden en daarvan profiteert Vitesse weer."

Naast Zhang mist ook Sheran Yeini de wedstrijd. Hij kampt met een rugblessure. Na de nederlaag tegen FC Twente jaagt Vitesse tegen FC Groningen weer op de zege. "Wat we tegen FC Twente hebben laten zien is niet wat men van ons verwacht. Het tempo was te laag. Normaal willen wij dominant en dwingend spelen, dat konden we niet waarmaken", aldus Fraser, die wel weer gewoon over Milot Rashica en Adnane Tighadouini kan beschikken. De twee kampten met pijntjes na het duel in Enschede.