'Ik werd geleefd door de agenda van AZ. Nu heb ik een eigen agenda'

'Ik werd geleefd door de agenda van AZ. Nu heb ik een eigen agenda'

30-09-2016 20:55
2

Michael Buskermolen en AZ besloten afgelopen jaar om de samenwerking te verbreken. 'Mister AZ', zoals hij in Alkmaar wordt genoemd, zag voorzichzelf een andere rol weggelegd dan de clubleiding. 

De oud-middenvelder wilde aan de slag als specialistentrainer, maar AZ wilde hem behouden als jeugdtrainer. Inmiddels is Buskermolen zijn eigen voetbalschool gestart. "Er is ook een leven na AZ. Mijn wereldje is wel wat kleiner geworden. Maar ik waardeer ik het ook dat ik nu meer tijd heb voor mijn dochters", vertelt Buskermolen aan RTV NH.

"Daarnaast werd ik de laatste jaren geleefd door de agenda van AZ. Nu heb ik gewoon een eigen agenda. Dat geeft me heel veel rust en daar kan ik echt van genieten." Buskermolen volgt AZ nog op de voet. "Ik zal even een mooi voorbeeld geven. Guus Til (AZ-talent, red.) mag laatst invallen in de competitie en scoort ook nog. Dan zit ik thuis gewoon met een big smile op de bank."

"Ik weet wat hij voor een traject heeft mee gemaakt, dat was niet altijd makkelijk voor hem. Op een gegeven moment heeft hij reuze stappen gemaakt. Als je hem dan de 2-0 tegen PEC Zwolle ziet maken, dan ben ik trots op Guus en kan ik echt van genieten." Buskermolen was als speler maar liefst zestien seizoenen actief voor het eerste elftal AZ.