PEC is eindelijk van hatelijke 'nul' af en drukt ADO in neerwaartse spiraal

30-09-2016 21:49
16

PEC Zwolle heeft dan eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. Vrijdagavond werd met 2-1 gewonnen van ADO Den Haag door twee goals van Youness Mokthar.

PEC klimt meteen over Roda JC, dat nog tegen NEC speelt dit weekend, heen naar de zeventiende plaats in de Eredivisie.De ploeg van Ron Jans heeft nu vijf punten uit acht duels. Voor ADO is het alweer het derde competitieverlies op rij. In de eerste helft leek het er overigens niet op dat er nog gescoord zou worden deze wedstrijd. Het duel verliep zonder hoogtepunten, tot vlak na rust.

Toen schoot Tom Trybull ADO met een knal vanaf de rand van het strafschopgebied op voorsprong. Lang konden de bezoekers daar overigens niet van genieten, want vier minuten later was het Mokthar die de score alweer gelijk trok. Diezelfde Mokthar zorgde twintig minuten voor tijd ook voor de beslissing in het voordeel van PEC na een fraaie actie. Trybull werd in de slotfase nog van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart.