Update: Redknapp reageert op gok-aantijgingen: En dan komen ze met dit?

Update: Redknapp reageert op gok-aantijgingen: "En dan komen ze met dit?"

01-10-2016 20:03
3

Er zijn vrijdag weer nieuwe beelden naar buiten gekomen in het managersschandaal in Engeland. Dit keer is het Harry Redknapp die gefilmd is door undercover-verslaggevers van de Daily Telegraph.

Redknapp sprak net als Sam Allardyce en Jimmy Floyd Hasselbaink met vertegenwoordigers van een Aziatische organisatie die managers wil betrekken in illegale transferpraktijken. Redknapp deed tijdens de gesprekken echter een veel grotere onthulling: de huidige coach van Jordanië zegt dat er in de Premier League spelers zijn die op hun eigen wedstrijden wedden. Dat is ten strengste verboden.

Redknapp zegt dat hij met verbazing van een van zijn spelers vernam dat er meerdere spelers ingezet hadden op een eigen wedstrijd. Een van de spelers heeft zelfs tegen een zaakwaarnemer gezegd dat hij 'een nieuwe hypotheek moet afsluiten' omdat de 'quoteringen erg gunstig waren'. Diezelfde zaakwaarnemer vernam ook van spelers van de tegenpartij dat er door hen gewed werd op de wedstrijd. Niet wijst erop dat Redknapp zelf betrokken was bij het gokken. Wel was hij verplicht om het aan te kaarten bij de FA en dat heeft hij niet gedaan.

De quoteringen voor het verlies van de ploeg van Redknapp waren gunstig, want bookmakers hadden verwacht dat de manager een B-elftal zou opstellen omdat zijn team al was uitgespeeld. Op beelden zegt de manager: 'Ze vermorzelden ons op het begin. In de rust haalde ik (niet genoemde speler) eruit en zette ik (een andere speler) erin en iedereen keek naar mij. Ik wist niet dat ze een weddenschap hadden. Ze keken me allemaal benauwd aan want ze hadden allemaal ingezet.' Eén speler had twintigduizend pond op de wedstrijd staan. Een zaakwaarnemer aan tafel: 'Zelfs de spelers van de tegenstanders hadden ingezet op de wedstrijd. Ik zal het nooit vergeten.'

Redknapp was in de Premier League actief als manager van Tottenham Hotspur, Portsmouth, Southampton en West Ham United. Wedstrijden, clubs en namen worden door de Daily Telegraph niet naar buiten gebracht, maar zijn wel in het gesprek genoemd.

Update 01/10 20.03 uur: Redknapp werd zaterdagmiddag geconfronteerd met de beelden van The Daily Telegraph. De Brit spreekt van 'grote nonsens'. "Ik heb drie uur met ze aan tafel gezet en dan komen ze met dit? Wat een onzin. (...) Er is helemaal nooit sprake geweest van een weddenschap. Absoluut niet, onmogelijk. Het ergste is nog: ik zat met die vier scumbags aan tafel en ík moest aan het einde van de avond de rekening betalen."