Koeman laat kans op tweede plek liggen ondanks goal Lukaku

30-09-2016 22:57

Everton is vrijdagavond in de Premier League niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen Crystal Palace. Daardoor blijft de ploeg van manager Ronald Koeman steken op de derde plaats op de ranglijst.

Everton had naar de tweede plek kunnen klimmen en leek daar ook naar op weg toen Romelu Lukaku in de eerste helft een vrije trap binnenschoot. Het was alweer de vijfde goal in zes Premier League-duels dit seizoen voor de Belg. Een andere Belg zorgde vijf minuten na rust voor de gelijkmaker. Christian Benteke kopte fraai tegendraads binnen en bezorgde Crystal Palace, dat verrassend zevende staat, een punt.

Everton slaagde er niet in een offensief te beginnen en moest zelfs vrezen dat Crystal Palace, dat de beste kansen kreeg, niet met het volle pond huiswaarts zou keren. Uiteindelijk bleef het bij 1-1. Koeman staat met zijn ploeg na zeven gespeelde wedstrijden op de derde plek in de Premier League met veertien punten. Nummer één Manchester City en nummer twee Tottenham Hotspur treffen elkaar later dit weekend in een Engelse kraker.