Het liefst zou ik elke week bij Ajax in de spits staan en succes behalen

"Het liefst zou ik elke week bij Ajax in de spits staan en succes behalen"

01-10-2016 06:55
4

Bij FC Utrecht komt huurling Richairo Zivkovic een stuk beter uit de verf dan in het verleden bij Ajax en Willem II. De spits scoorde achtereenvolgens tegen FC Twente en Sparta. Waarom zijn de kwaliteiten van de Ajax-huurling in Amsterdam en Tilburg niet boven komen drijven?

"Bij Willem II omdat ik maar drie wedstrijden in de spits heb gestaan en verder rechtsbuiten was", zegt hij in De Telegraaf. "En bij Ajax vind ik niet dat ik me helemaal nog niet heb laten zien. Deze voorbereiding heb ik, terwijl ik al was afgeschreven, afgedwongen dat ik mee mocht naar het trainingskamp in Oostenrijk. En vorig seizoen scoorde ik veel in Jong Ajax."

Zivkovic zegt dat hij in zijn eerste jaren bij Ajax te ongeduldig was en dat zijn kans wel kwam aanwaaien. Zijn houding heeft hem een negatief stempel gegeven. Komt de twintigjarige spits daar nog vanaf? "Dat denk ik wel, maar daar gaat tijd overheen.

De speler vervolgt: "Hoelang is het nu geleden dat ik bij De Toekomst portier moest spelen, omdat ik te laat was geweest? Daar word ik nog steeds mee geconfronteerd. Maar als ik een langere periode een hoog niveau haal, zullen mensen dat vergeten. Sinds dat incident heb je overigens geen negatief verhaal meer over me gehoord. Ja, ouwe koeien. Verder niets."

Voor Zivkovic staat zondag een bijzonder duel op het programma als hij met Utrecht afreist naar de Arena. "Het liefst zou ik elke week bij Ajax in de spits staan en succes behalen. Maar het is nu wel zo dat ik bij FC Utrecht een jaar wil knallen en het daarna wel zie. Ik moet top presteren en anderen maken een keuze."