Van Oostveen erkent fout met aanstelling Blind: Dat is met Danny ook gebeurd

Van Oostveen erkent fout met aanstelling Blind: "Dat is met Danny ook gebeurd"

01-10-2016 07:22
14

Bert van Oostveen heeft een fout gemaakt bij de aanstelling van Danny Blind. De opgestapte directeur betaald voetbal zegt dat hij vooraf niet had moeten zeggen dat Blind op termijn de opvolger van Guus Hiddink zou zijn. Bij de aanstelling van Hiddink in 2014 werd dit meteen bekendgemaakt.

"Als je te snel communiceert, dan loop je het risico dat het van tevoren gaat broeien en schuren", zegt Van Oostveen tegen NRC. "Dat is met Danny ook gebeurd. Met de wetenschap van nu was het veel beter geweest om wel met Danny die afspraak te maken, maar daar niet over te communiceren."

Voor hetzelfde geld was niet Hiddink, maar Frank Rijkaard de opvolger van Louis van Gaal geworden. Aan de hiervoor genoemde krant heeft Van Oostveen bevestigd dat Rijkaard een kandidaat was. Vier à vijf belangrijke spelers van het Nederlands elftal hadden aangegeven toe te zijn aan een trainer waarbij de internationals meer eigen verantwoordelijk kregen. Het kwam echter niet tot een formeel gesprek, omdat Rijkaard andere ambities heeft.