'Toch haalde ik als sportman niet meer gewenste bevrediging uit PSV-situatie'

'Toch haalde ik als sportman niet meer gewenste bevrediging uit PSV-situatie'

01-10-2016 07:32
5

PSV had Stijn Schaars met de huidige blessures van Bart Ramselaar en Jorrit Hendrix goed kunnen gebruiken. Echter is de huidige middenvelder van sc Heerenveen zaterdagavond de tegenstander van de Eindhovenaren. Met zijn vertrek naar Friesland koos Schaars eieren voor zijn geld.

"Kijk, ik had het mezelf heel makkelijk kunnen maken. Bijtekenen bij PSV en af en toe voetballen, daar was in principe niks mis mee", vertelt Schaars aan het Eindhovens Dagblad. "In Eindhoven is alles uitstekend geregeld en ik was ook tevreden bij de club."

Schaars vervolgt: "Toch haalde ik als sportman niet meer de gewenste bevrediging uit de situatie bij PSV. Na een lange blessureperiode heb ik veel op de bank gezeten. Ik wilde gewoon weer met een team op jacht naar iets moois. Met Heerenveen mikken we op de top acht en na een moeizame start haken we nu goed aan."

Bij Heerenveen is Schaars een onbetwiste basisspeler en kreeg hij ook meteen de aanvoerdersband om zijn arm. "Ik wilde niet als een oude man eindigen bij PSV. Het is misschien goed om al met je toekomst bezig te zijn en te kijken wat je in de toekomst bij een club kunt betekenen, maar daar was ik nog niet aan toe. Daarmee had ik niemand en ook mezelf geen plezier gedaan. Zoals ik nu weer op het veld kan staan, is waar ik heel lang naar heb verlangd."

Heerenveen en PSV trappen zaterdagavond om 19.45 uur in het Abe Lenstra Stadion.