Update: Ook FOX-verslaggeefster ontkent handweigering van Mokhtar

Update: Ook FOX-verslaggeefster ontkent handweigering van Mokhtar

01-10-2016 13:28
99

Youness Mokhtar was vrijdagavond de grote man bij PEC Zwolle, maar hij vestigde niet alleen met twee goals de aandacht op zich. Na de 2-1 tegen ADO Den Haag stond hij FOX Sports te woord, maar hij weigerde de hand te schudden van verslaggeefster Aletha Leidelmeijer.

Het voorval ging snel rond op social media. ForzaPECZwolle, een fanaccount van de Zwollenaren, meldde het op Twitter. Daarna werd FOX gevraagd naar de opvallende actie. De zender bevestigde tegenover het Algemeen Dagblad dat Mokhtar de verslaggeefster inderdaad geen hand gaf.

In het verleden zorgde een dergelijke beslissing van Nacer Barazite voor de nodige ophef. Vanwege zijn geloofsovertuiging schudt hij niet de hand van andere vrouwen dan van zijn eigen vrouw of familieleden. De betreffende spelers stonden de media wel netjes te woord.

Dat deed matchwinner Mokhtar dus ook na de zege. "Dit gevoel is zo lang geleden voor ons. Zo'n lekker gevoel dat we de drie punten binnenhalen", zei Mokhtar, nadat de achterban het You'll Never Walk Alone ten gehore bracht op de tribune.

Update 10.06: PEC Zwolle heeft gereageerd op de actie van Mokhtar. Volgens de club is het niet waar dat de aanvaller bewust weigerde de hand te schudden. Alle partijen ontkrachten dit, meldt PEC via het eigen Twitter-kanaal. 

Update 13.28: Aletha Leidelmeijer, de verslaggeefster van FOX Sports, ontkent ook dat Youness Mokhtar bewust haar hand niet heeft geschud. 'Er is geen sprake van dat Mokhtar mij de hand niet wil schudden of ik hem! Niks aan het handje dus', twittert zij.