'Of ik mezelf wil vergelijken met Kasper Dolberg, de nieuwe spits van Ajax?'

'Of ik mezelf wil vergelijken met Kasper Dolberg, de nieuwe spits van Ajax?'

01-10-2016 08:05
2

Kasper Dolberg is 'on fire' bij Ajax. De jonge spits scoort veelvuldig en wordt op momenten vergeleken met Wim Kieft. Laatstgenoemde gaat in op de vergelijking en begint over Vincent Janssen.

'Of ik mezelf wil vergelijken met Kasper Dolberg, de nieuwe spits van Ajax? Omdat ik vaak met hem in verband word gebracht. Maar ik ga toch niet over mezelf praten. Het enige wat ik erover kwijt wil is dat Dolberg op achttienjarige leeftijd beter is dan ik toentertijd', schrijft Wim Kieft in zijn column voor De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Nu kan Dolberg nog spelen zonder verwachtingspatroon. 'Bij Ajax kan hij in twee of drie seizoenen komen tot ruim honderd wedstrijden en dat is een mooie basis om verder te kijken en op een hoger niveau te slagen. Beter dan na zes duelletjes naar het buitenland te gaan', vervolgt Kieft.

'Als het verwachtingspatroon toeneemt wordt het allemaal een ander verhaal. Vincent Janssen heeft veel potentie en velen sloegen zich op de borst dat ze het al jaren in hem hebben zien zitten. Maar nu komt het erop aan. Hij heeft de gunfactor, ook al omdat hij iets heeft van de werklust en bezetenheid van Ruud van Nistelrooy', weet Kieft.