In het kort: De Vrij en Hoedt winnen met Lazio, zevenklapper koploper Monaco

In het kort: De Vrij en Hoedt winnen met Lazio, zevenklapper koploper Monaco

01-10-2016 22:46
15

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

De Vrij en Hoedt winnen met Lazio
SS Lazio heeft zaterdagavond een eclatante uitzege geboekt op Udinese. Het werd 3-0 voor de gasten uit Rome, dankzij treffers van Ciro Immobile (tweemaal) en Baldé Keita. Bij Lazio stonden Wesley Hoedt en Oranje-international Stefan de Vrij negentig minuten in het veld. Ricardo Kishna zat op de bank en viel niet in. De formatie van trainer Simone Inzaghi staat nu derde, met twee punten achterstand op koploper Juventus. 

Wedden

Meer odds

Monsterzege Monaco, 
Een zéér indrukwekkend optreden van AS Monaco, zaterdagavond in de Ligue 1 De subtopper won met liefst 7-0 bij FC Metz en zette daarmee een nieuw clubrecord neer. Nooit eerder boekte Monaco zo'n grote uitzege. Guido Carrillo scoorde twee keer namens Monaco, dat zich na de overwinning de nieuwe koploper van de Franse competitie mag noemen. 

Prandelli aan de slag bij Valencia
Cesare Prandelli is de nieuwe trainer van Valencia. De 59-jarige Italiaan zette zaterdag zijn krabbel onder een tweejarig contract in Mestalla. Prandelli is bij Valencia de opvolger van Pako Ayestaran, die afgelopen maand op straat werd gezet na een dramatische start van het nieuwe Primera Division-seizoen. In het verleden stond de oefenmeester aan het roer bij onder meer Italië, Fiorentina, AS Roma en Galatasaray. 

Cavani blijft scoren voor PSG
Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond een 2-0 zege geboekt op Girondins de Bordeaux. Edinson Cavani verzorgde de gehele doelpuntenproductie namens de regerend landskampioen. De Uruguayaanse goalgetter heeft nu acht doelpunten gemaakt in acht competitieduels. Bij PSG viel Hatem Ben Arfa, die de afgelopen weken steeds niet tot de selectie behoorde, in de slotfase in.  

Ajax A1 deelt tik uit aan rivaal
Ajax A1 heeft zaterdagmiddag een overtuigende 3-0 zege geboekt op bezoek bij PSV A1. Justin Kluivert opende de score in Eindhoven, na de pauze zorgden Ché Nunnely en Francesco Antonucci voor de beslissing in de 'mini-topper'. De Amsterdamse talenten blijven door de zege koploper in de Eredivisie voor A-junioren.

Balotelli over het hoofd gezien
Het goede spel van Mario Balotelli bij OSG Nice heeft hem nog geen uitnodiging voor de nationale ploeg van Italië opgeleverd. Bondscoach Gian Piero Ventura heeft de flamboyante aanvaller niet opgenomen in zijn selectie voor de WK-kwalificatieduels met Spanje en Macedonië. Balotelli scoorde dit seizoen al vier keer in de Ligue 1. Zijn laatste interland dateert van 24 juni 2014, toen Uruguay de opponent was op het WK.

Ziyech en Dijks terug bij Ajax
Ajax-trainer Peter Bosz kan zondagmiddag tegen FC Utrecht een beroep doen op Hakim Ziyech en Mitchell Dijks. Het duo ontbreekt donderdag tegen Standard Luik wegens een schorsing (Ziyech) en ziekte (Dijks), maar beiden behoren nu weer tot de wedstrijdselectie, zo valt er te lezen op de website van de Amsterdammers. 

De volledige Ajax-selectie
Boer, Onana, Dijks, Viergever, Westermann, Sinkgraven, Sánchez, Riedewald, Veltman, Tete; Bazoer, Klaassen, Schöne, Ziyech, Gudelj, Dolberg, Cassierra, Younes, Traoré en El Ghazii

PSV stelt Vroomans aan
De 48-jarige Roland Vroomans gaat bij PSV aan de slag als nieuw lid van het scoutingsteam. Vroomans is in Eindhoven de opvolger van Roy Beukenkamp, die deze zomer naar Manchester United vertrok. PSV moet de aanstelling zelf nog bevestigen, maar in het Eindhovens Dagblad toont Vroomans al zijn enthousiasme over z'n nieuwe klus. "Ik ben recent benaderd en na een paar gesprekken was het snel rond en kon ik begonnen. In Leipzig heb ik mijn eerste klus voor PSV al gedaan, op een internationaal jeugdtoernooi."

Sanchez opgeroepen voor Colombia
Ajacied Davinson Sanchez is voor de tweede keer op rij opgeroepen voor de nationale ploeg van Colombia. De Ajax-verdediger maakt zodoende kans om zijn debuut te maken tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Paraguay (6 oktober) en Uruguay (11 oktober). Sanchez werd in augustus al eens geselecteerd dor bondscoach José Pekerman. Tijdens de duels met Venezuela (2-0 winst) en Brazilië (2-1 verlies) kreeg de sterke mandekker echter geen speelminuten.

Klassieker binnen twee uur uitverkocht
De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax is binnen twee uur volledig uitverkocht geraakt. Helemaal soepel ging de kaartverkoop echter niet. Bij veel supporters kwam de tekst 'Een ogenblik geduld' in beeld, verder niets. De verklaring van de club: 'Feyenoord wilde iedere supporter in staat stellen om soepel en geleidelijk de Ticketshop te betreden'. Tijdens de verkoop van de Europa League-tickets waren er ook problemen met de kaartverkoop.

Carrillo