Scorende Fer en Van der Hoorn lijden krappe thuisnederlaag tegen Wijnaldum

01-10-2016 15:21
13

Liverpool heeft zaterdagmiddag een krappe zege geboekt op Swansea City: 2-1. In Wales kwam de thuisploeg op voorsprong via Leroy Fer, maar Roberto Firmino en James Milner (penalty) zorgden voor de ommekeer. Georginio Wijnaldum deed negentig minuten mee bij The Reds. Mike van der Hoorn (Swansea) stond ook de gehele wedstrijd op het veld.

Fer tekende voor het oog van ruim 20.000 aanwezige toeschouwers al in de achtste minuut voor de 1-0. Na een corner viel de bal voor de voeten van de middenvelder, die simpel kon binnentikken en daarmee alweer zijn vierde goal van het seizoen maakte.

Swansea speelde prima en wist de voorsprong tot en met de rust te verdedigen, maar na de pauze ging het al snel mis. Op aangeven van aanvoerder Jordan Henderson kopte Roberto Firmino knap raak: 1-1. Swansea, dat vier van z'n laatste vijf duels verloor, leek een punt over te houden aan de wedstrijd, maar in slotfase ging het alsnog mis. Angel Rangel beging een overtreding op Philippe Coutinho, scheidsrechter Michael Oliver legde de bal op de stip en James Milner benutte het buitenkansje. Van der Hoorn kreeg in blessuretijd nog een grote kans om gelijk te maken, maar zijn inzet ging naast.

Of manager Francesco Guidolin tijdens de komende wedstrijd van Swansea nog op de bank zit, zal in de komende dagen moeten blijken. Diverse Britse media hebben het vermoeden dat leiding van de formatie uit Wales de Italiaan op straat gaat zetten. Ryan Giggs wordt genoemd als belangrijkste kandidaat om Guidolin op te volgen.

Swansea staat nu op de zeventiende plek, met vier punten uit zeven duels. Liverpool (16 punten) is inmiddels opgerukt naar plek twee. De formatie van Jürgen Klopp boekte z'n vierde competitiezege op rij.