Beenhakker over Feyenoord-flop: 'Lapmiddelen om toch beetje body te krijgen'

Beenhakker over Feyenoord-flop: 'Lapmiddelen om toch beetje body te krijgen'

01-10-2016 16:18
7

Leo Beenhakker is de laatste trainer die Feyenoord kampioen maakte in 1999. Hij hoopt het stokje snel over te kunnen dragen aan Giovanni van Bronckhorst, die met de Rotterdammers momenteel fier aan kop gaat in de Eredivisie.

"Het is af en toe leuk dat je eraan herinnerd wordt dat je de laatste trainer bent", vertelt de 74-jarige Beenhakker aan RTV Rijnmond. "Het is eervol, maar ik zal ontzettend blij zijn als ik Giovanni van Bronckhorst het stokje c.q. de schaal mag overhandigen. Dan is dat geouwehoer van die zeventien jaar van de baan."

Beenhakker ontving zaterdag het eerste exemplaar van het boek 'Dossier Feyenoord', waarin Willem van Hanegem alle aankopen sinds 1999 beoordeelt. Beenhakker was tussen 2009 en 2011 technisch directeur in De Kuip en haalde onder anderen spelers als Stefan Babovic, Krisztián Simon, Søren Larsen, Michael Lumb en Jhon van Beukering binnen.

"Het salaris van Babovic werd door zijn vader betaald. Je bent dan aan het kruidenieren, want er was geen geld. Het is geen excuus, want ik was er zelf bij, maar er zijn momenten dat je van de nood een deugd moet maken. Je doet het alleen om te overleven", blikt Beenhakker terug.

"Je werd ondersteboven gelopen met een Martins Indi, De Vrij en Castaignos van 17 jaar. Met alle respect voor Van Beukering, maar met zulke lapmiddelen probeer je dan toch nog een beetje body en ervaring erin te krijgen", verklaart Beenhakker. "Het is natuurlijk de waanzin ten top, maar daar wordt je dan voor een deel toe gedwongen."