FC Groningen gaat na vroege treffer alsnog ten onder in drijfnatte Gelredome

01-10-2016 20:34
10

Vitesse heeft zaterdagavond in eigen huis een nipte zege geboekt op FC Groningen: 2-1. Kort nadat het duel in de Gelredome even was stilgelegd vanwege onweer, tikte Kelvin Leerdam de winnende treffer binnen.

In Arnhem begonnen de gasten voortvarend aan de wedstrijd. Danny Hoesen mocht aanleggen vanaf elf meter nadat Milot Rashica een tegenstander naar de grond had geduwd. De Groningen-spits bleef koel en passeerde Eloy Room: 0-1.

Aan de andere kant van het veld was het eveneens een dood spelmoment dat tot een goal leidde. Lewis Baker - vorige week al goed voor een fantastische goal tegen FC Twente - schoot een fraaie trap zeer fraai binnen.

In de 73e minuut van de vermakelijke wedstrijd stuurde scheidsrechter Reinold Wiedemeijer de twee teams naar binnen.Nadat het in Arnhem al een tijdje hard had geregend,  begon het namelijk ook te onweren. Tien minuten later werd de wedstrijd hervat en vrijwel onmiddellijk viel de winnende treffer. Een kopbal van Maikel van der Werff (uit een vrije trap van Baker) werd in eerste instantie nog gekeerd, Leerdam kon daarna simpel binnentikken.

Door de zege op Groningen heeft Vitesse nu dertien punten uit acht duels. De formatie van trainer Henk Fraser staat op plek zes. Groningen blijft onderin hangen: acht gespeeld, zes punten.