Emanuelson totaal uit beeld: Ik zal iedere jongere speler dat afraden

Emanuelson totaal uit beeld: "Ik zal iedere jongere speler dat afraden"

01-10-2016 20:18
10

Sinds de zomer van 2014 speelde Urby Emanuelson slechts 22 wedstrijden in het betaald voetbal. Toch twijfelt de oud-speler van onder meer Ajax, AC Milan en Oranje geen moment bij de vraag of hij ooit nog zijn oude niveau gaat halen. 

Al twee jaar lang krijgt hij dezelfde vragen op zich afgevuurd, vertelt Emanuelson in gesprek met Voetbal International. "Kun je het nog wel? Ben je nog de Urby die wij kennen? Wat is er aan de hand? Het is ook gek, ik heb nog nooit een wedstrijd gemist vanwege een blessure. Ik heb veel meegemaakt, het waren moeilijke jaren voor me. Ik had nooit kunnen bedenken dat het zo zou kunnen gaan."

Zijn jaren in Italië - de linkspoot speelde na Milan ook bij AS Roma, Atalanta Bergamo en Hellas Verona - zijn hem flink tegengevallen. "In Italië is voetbal een politiek spel. Ik dacht altijd dat de besten horen te spelen, maar daar zijn andere dingen belangrijker. Ik zal iedere jongere speler afraden naar Italië te gaan. Er zijn voldoende voorbeelden: Eljero Elia bij Juventus, Luc Castaignos bij Internazionale, Ricardo Kishna nu bij Lazio..."