Klaassen schudt het hoofd: Dat verwijt is ontstaan, maar klopt niet

Klaassen schudt het hoofd: "Dat verwijt is ontstaan, maar klopt niet"

01-10-2016 21:07
4

Davy Klaassen is het pertinent niet eens met de stelling dat Ajax geen 'plan B' heeft. In gesprek met Voetbal International spreekt de aanvoerder van de Amsterdamse club die bewering tegen. 

"Dat verwijt is ontstaan, maar klopt niet. Na de openingsfase van het seizoen, waarin we te makkelijk doelpunten tegen kregen, zijn we met de groep samen gaan zitten. Vorig jaar was de nul vaak een zekerheid, nu ging dat moeizamer. Door betere afspraken te maken hebben we dat er al wat uitgekregen", aldus Klaassen. 

"Belangrijk is dat we niet meer blind vooruitlopen als het niet kan. Soms heeft een tegenstander meer moeite als je iets inzakt. Panathinaikos-uit was daar een perfect voorbeeld van. De eerste twintig minuten waren heel slecht van ons. We wilden hen afjagen, maar ze konden er zo tussendoor voetballen. Ik zag het gebeuren en riep met Nemanja Gudelj de boel wat terug. Je zag meteen dat de verdedigers van Panathinaikos moeite kregen met opbouwen en ballen zomaar bij ons inleverden", vervolgt de Oranje-international.

"We creëerden zo als het ware onze eigen ruimte om aan te vallen en kwamen opeens veel beter in de wedstrijd. De trainer vertrouwt daarin op ons. Het geeft aan dat we zeker wel kunnen variëren en dat hoeft niet direct met een heel ander systeem. Ook binnen 4-3-3 kun je met bepaalde accenten anders gaan spelen."